24 februari 2020
Almere is al: 1496,36 kg. Afgevallen
Deelnemers
Joshuatree55 64 jaar -0 kg
Jeannine 67 jaar -0 kg
Maritte -919 jaar -0 kg
Philos31 50 jaar -0 kg
Moniquevw 60 jaar -0 kg
meer >
 

Anti-sportster Xandra Derks is helemaal om: 'Hardlopen is hartstikke gezellig!'

'Welnee, ik kan helemaal niet hardlopen. Ik houd het geen tien meter vol en dan loopt de groep natuurlijk vrolijk door. Dat ik ga ik natuurlijk nooit doen', ik hoor het Xandra Derks, mede-oprichtster van 'Almere valt Af' nog zeggen. Als iemand overtuigd niet-sporter was, was zij het. En wie stond er woensdag 13 mei 's ochtends vroeg naast haar bed om voor het eerst de schoenen aan te trekken? Jawel, de dame .... op de foto. Samen met Jacqueline Riechelman reed ze naar Utrecht om een keertje een training van ons mee te maken.

Hanz van de Pol en ik trainen namelijk de burgemeester van Utrecht A.Wolfsen voor de Singelloop op zondag 27 september. Niet alleen hij doet mee. We hebben een dwarsdoorsnede van de stad uitgenodigd om met elkaar heel Utrecht in beweging te krijgen. Een soort 'Almere valt Af maar dan 'Utrecht komt in Beweging'. We lopen elke week vanaf een andere plek door de stad. Tussendoor krijgen de deelnemers een schema thuis gestuurd waarmee ze zelf in hun eigen tijd aan de slag kunnen.. Zo wisselen we de groepsbijeenkomsten af met individuele momenten.

'De trainingen zijn hartstikke gezellig. We liepen rondjes door het park waardoor je nooit de groep kwijt raakt. Ik dacht altijd dat je het kilometers moest volhouden, maar je begint met een minuut lopen en een minuut rust. Tussendoor doe je allemaal verschillende oefeningen waardoor de training heel afwisselend is en het uur omvliegt. Het viel me echt honderd procent mee', vertelt Xandra na afloop enthousiast.

'Dit gaan we beslist ook in Almere aanbieden. Je valt natuurlijk niet alleen af door minder te eten, maar ook door meer te bewegen. Dit is een prima aanvulling op ons programma', vertelt Jacqueline Riechelman, 'het was veel leuker dan ik had gedacht. We hebben ontzettend gelachen, iedereen kwam prima mee en de niveauverschillen vielen door het rondjes lopen helemaal niet op. Echt iets voor onze deelnemers'.

Xandra staat na afloop op het punt om nieuwe hardloopschoenen te kopen. 'Ik sta te trappelen om weer te beginnen', zegt ze tot haar eigen verbazing op de terugweg naar Almere.

Op zondag 7 Juni bent u van harte welkom om 10.30 bij ANNO, hier krijgt u alle informatie, aansluitend een beginnerstraining en afsluitend een lunch.

Zie voor meer inlichtingen de evenementen kalender!

 
Tips
Zet de avond van tevoren alle maaltijden klaar uit het weekmenu. Zo heb je meteen overzicht wat je wanneer mag eten.
Wil je niet te streng zijn voor je zelf, stap dan over op blok 2 van het eiwitdieet. Je valt dan nog steeds af, maar minder snel.
Eet puddinkjes met een klein lepeltje. Zo doe je er langer over.
meer >
Evenementen
Elke dinsdagavond van 17.30 - 18.30 uur hardloopploeg J’esthé BeautyCenters
meer >