24 februari 2020
Almere is al: 1496,36 kg. Afgevallen
Deelnemers
Joshuatree55 64 jaar -0 kg
Jeannine 67 jaar -0 kg
Maritte -919 jaar -0 kg
Philos31 50 jaar -0 kg
Moniquevw 60 jaar -0 kg
meer >
 

Massale toestroom informatieavond


Wij, Almeerders, leven ongezonder, hebben meer overgewicht en roken teveel. Dat we daar wat aan willen doen, bleek uit de enorme toestroom van geïnteresseerden  naar de informatiebijeenkomst van 25 maart.

Ladyspeaker Xandra Derks opende de avond met een persoonlijk verhaal. Over de pijnlijke vraag of je zwanger bent als je overgewicht hebt. Herkenbaar voor een aantal mensen. De toon van de avond was gezet. Annemarie Jorritsma gaf vervolgens het startschot voor de campagne Almere Valt Af. Zij benadrukte dat wij het voorbeeld moeten zijn voor onze kinderen. Obesitas neemt steeds grotere vormen aan bij jonge kinderen. Dit moet een halt geroepen worden. Hoe kan dat anders dan zelf een goed voorbeeld te zijn door een gezonde levensstijl hanteren. Gezond eten en meer bewegen. Overgewicht aanpakken. Voor eens en altijd.

Andere dieetgebruikers kwamen aan het woord met enthousiaste ervaringen over het eiwitdieet. Allen zijn in korte tijd afgevallen van 7 kg tot zelfs 30 kg. De fabrikant gaf een toelichting op de werking van het dieet en arts Peter Driessen zette de gezondheidsrisico’s van overgewicht nog eens op een rijtje. Daarna nam initiatiefneemster Jacqueline Riechelman van J’esthé BeautyCenter het woord. Door haar is deze campagne een feit. Als kind had zij overgewicht en weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om daar iets aan te doen. We worden beoordeeld op ons uiterlijk en als je als kind gepest wordt omdat je te dik bent, blijft dat je hele leven bij. Ze heeft ervoor gekozen om door middel van het eiwitdieet Almeerders op gezond gewicht te krijgen. Een fantastisch initiatief.

In de pers is inmiddels veel geschreven over het dieet en de campagne. Ook over de prijs. Is het dieet duur? Vergelijk de prijs met alles wat je wekelijks in je boodschappenkar gooit en wat je eigenlijk niet nodig hebt. Of wat niet opgegeten en bedorven in de vuilnisbak verdwijnt. Elk dieet kost geld. Ook dit dieet. Maar zie het als investering in je zelf. Je vervangt je maaltijden door de eiwitproducten en daarnaast heb je alleen groente nodig. Dat komt neer op ongeveer 10 euro per dag voor de producten. Te overzien dus.

Wij zijn blij dat jullie met grote getale naar de avond zijn gekomen. Op een dergelijke grote opkomst hadden wij niet gerekend. Ben je nog niet aangemeld op de site, doe dat dan zeker. Ook als je een ander dieet volgt, want samen afvallen motiveert. Op de site vind je ervaringen van andere dieetgebruikers en kun je ervaringen uitwisselen. We attenderen je tevens op de vaste rubriek op zaterdag in de Almere Vandaag. Elke week besteden ze aandacht aan het eiwitdieet. Twee journalisten gaan de uitdaging aan om af te vallen met het eiwitdieet. Lezen dus.

Tot slot wensen we je veel succes met het aanpakken van je overgewicht.

fotografie: PT Fotografie Almere
 
Tips
Neem verse producten. Hieraan zit veel meer smaak dan diepvries- of gedroogde producten. Dat geldt ook voor kruiden.
Laat je begeleiden door J’esthé Beautycenters. Zij blijven je motiveren en monitoren.
Zet de avond van tevoren alle maaltijden klaar uit het weekmenu. Zo heb je meteen overzicht wat je wanneer mag eten.
meer >
Evenementen
Elke dinsdagavond van 17.30 - 18.30 uur hardloopploeg J’esthé BeautyCenters
meer >