29 maart 2020
Almere is al: 1496,36 kg. Afgevallen
Deelnemers
Joshuatree55 64 jaar -0 kg
Jeannine 67 jaar -0 kg
Maritte -919 jaar -0 kg
Philos31 50 jaar -0 kg
Moniquevw 60 jaar -0 kg
meer >
 

Snel afvallen en daarna op gewicht blijven met het eiwitdieet


Het eiwitdieet is een veilige methode om snel en verantwoord af te vallen. Het is geschikt voor iedereen: of je nu 5 kg of 50 kg af wilt vallen. Het is geen crashdieet en het zorgt niet voor het jojo-effect. Het is medisch onderbouwd en wordt ondersteund door artsen, fysiotherapeuten en diëtisten.

Tijdens het dieet worden koolhydraten, de brandstof voor het lichaam, vermeden. Je eet alleen eiwitten zodat je lichaam energie uit de opgeslagen vetten haalt. Hierdoor val je af. Wanneer je daarbij minimaal een half uur per dag beweegt, versnelt het proces. Het dieet bestaat uit vier fases, waarbij per fase het voedingspatroon wordt aangepast. Maaltijden worden vervangen door eiwitproducten. Aan het eind van het dieet heb je een gezond voedingspatroon aangeleerd en blijf je op gewicht. Een bijkomend voordeel van het eiwitdieet is, dat je meer energie hebt en minder slaap nodig hebt.

Het dieet uitgelegd

Tijdens het eiwitdieet vervang je maaltijden door speciale eiwitproducten. Je hebt zes eetmomenten per dag. Er is een ruime keuze aan eiwitproducten: van zoet tot hartig. Van brood, toast, aardappelpuree, soepen, pasta, puddinkjes, koekjes tot repen. Deze kant en klare producten bereid je met verse groenten. Verse groenten zitten boordevol vitamines, vezels en mineralen. De eiwitrijke producten zorgen ervoor dat je geen koolhydraten nodig hebt om energie te verbranden. Door het vermijden van koolhydraten in je voeding, komt het lichaam in een biochemisch proces terecht genaamd ketose. Het lichaam haalt normaal gesproken energie uit koolhydraten, doordat je deze niet meer binnenkrijgt, gaat het lichaam automatisch over tot de verbranding van het eigen lichaamsvet. Dit heet ketoseproces. Dit proces zorgt ervoor dat je geen hongergevoel krijgt en daarnaast geeft het energie. Je voelt je dus fitter. Door het ketoseproces ziet het lichaam het gebrek aan calorieën niet als schaarste en vermijd je het jojo-effect. Daarnaast zijn eiwitten de bouwstoffen voor je spieren. Daar je die ruimschoots binnen krijgt tijdens het dieet, blijft je spiermassa behouden. Tot slot maakt je lichaam een soort olie aan tijdens het ketoseproces die lijkt op teunisbloemolie. Die zorgt voor een mooie en gezonde huid. Ter ondersteuning van het dieet neem je voedingssupplementen om voldoende vitamines binnen te krijgen en om het afvallen te stimuleren.

Het eiwitdieet is opgedeeld in vier fases:

 • Fase 1. Je valt snel af, 5 tot 10 kg
 • Fase 2. Start op 2/3 van je streefgewicht. Je valt 3 tot 5 kg per maand af. Je eet eiwitproducten, verse groenten en vlees of vis.
 • Fase 3. Je gaat langzaam weer koolhydraten eten, maar daarnaast ook een aantal eiwitproducten.
 • Fase 4. Je gaat weer normaal eten op een verantwoorde en gezonde wijze.

In fase 1 tot en met 3 eet je de speciale eiwitproducten. Bij aanvang van het dieet ontvang je een startpakket. Deze bestaat uit een volledige uitleg over het dieet, achtergrondinformatie en voorbeeldmenu’s en recepten, voedingssupplementen en eiwitproducten voor de eerste week. Daarna schaf je per week een samengesteld pakket eiwitproducten aan of je kiest zelf uit de ruim 70 varianten van de eiwitproducten. Je kunt het dieet zelfstandig volgen, kies je echter voor het beste resultaat, laat je dan begeleiden door J’esthé beautycenters. Zij monitoren niet alleen je gewicht, maar ook je vetmassa, vochtgehalte en spiermassa. Ze beantwoorden alle vragen en zijn er om je te blijven motiveren. Bovendien zijn aanvullende behandelingen met de vela smooth mogelijk om een mooie strakke huid te krijgen. Voor een optimaal resultaat is minimaal 30 minuten bewegen per dag het advies. De producten zijn te verkrijgen via J’esthé beautycenters in Almere.

Voordelen van het eiwitdieet op een rijtje

 • Geen jojo-effect
 • Geen hongergevoel
 • Snelle bereidingstijd van maaltijden
 • Eenvoudig in te passen in een gezinssituatie
 • Veel keuze: meer dan 70 verschillende maaltijden
 • Geschikt voor mensen met een onregelmatige levensstijl
 • Geschikt voor mensen met diabetici 2 en te hoge bloeddruk
 
Tips
Zet de avond van tevoren alle maaltijden klaar uit het weekmenu. Zo heb je meteen overzicht wat je wanneer mag eten.
Maak foto’s van jezelf voordat je begint. Het motiveert extra als je ziet hoeveel kilo’s je al kwijt bent.
Eet puddinkjes met een klein lepeltje. Zo doe je er langer over.
meer >
Evenementen
Elke dinsdagavond van 17.30 - 18.30 uur hardloopploeg J’esthé BeautyCenters
meer >