24 februari 2020
Almere is al: 1496,36 kg. Afgevallen
Deelnemers
Joshuatree55 64 jaar -0 kg
Jeannine 67 jaar -0 kg
Maritte -919 jaar -0 kg
Philos31 50 jaar -0 kg
Moniquevw 60 jaar -0 kg
meer >
 

Blog van Rob Riechelman

Blog Rob Riechelman

Leeftijd 52 jaar
Startgewicht 101 kg
Streefgewicht 80-85 kg
Huidig gewicht 80 kg


Rob is getrouwd met Tonny heeft twee volwassen kinderen. Een zoon van 22 die op zich zelf woont en een dochter van 24 jaar die thuis woont. Rob is projectleider verkeerhandhaving bij de Politie Flevoland. Voor 80% een kantoorbaan, de rest van de tijd is hij uithuizig. Het is een zittend beroep waarbij hij voornamelijk dagdiensten draait. Af en toe heeft hij avond-, nacht- of een weekenddienst. Rob is een fervent motorrijder en lid van de motorclub. 

Zijn verhaal
Zo’n 10 à 11 jaar geleden ben ik langdurig ziek geweest. Door de revalidatieperiode daarna ben ik flink aangekomen: ik was alleen thuis en door de verveling ga je eten. Op eens weeg je dan meer dan 100 kg. Ik heb al van alles gedaan om af te vallen: minder eten, shakes, soepdieet, Sonja Bakker, noem maar op. Welk dieet op dat moment in de mode was, heb ik gevolgd. Ik viel altijd wel een kilo of zes af, maar dan stagneerde het. Je ziet te weinig resultaat. Als je dan ook nog op vakantie gaat, is het funest. Daar eet je veel meer en vaak alleen maar lekkere dingen. Dan kom je terug en ben je weer aangekomen. Dus stop je weer met je lijnpoging. Bij mij komt overgewicht puur door teveel snoepen en snaaien. Stukje kaas, pinda’s en daarbij een lekker biertje. Vooral in de zomer, heerlijk buiten met een biertje doet geen goed voor je gewicht. Ik voelde me al een tijdje niet lekker met mijn overgewicht. Je torst die 15 kilo teveel toch elke keer weer mee.

Mijn zus, Jacqueline Riechelman, heeft altijd enthousiaste verhalen over het eiwitdieet. Voor mij een aanleiding om eens te kijken of het ook wat voor mij is. We hebben een intake gedaan en ik ben aan de slag gegaan met het startpakket. Ik neem trouw elke dag wat voorgeschreven staat. Dat is makkelijk en hoef ik verder niet bij na te denken. Als ik iets doe, dan doe ik het goed. Dus zondigen is er niet bij. Je gaat er voor of niet. Ik viel gelijk veel af en dat motiveert. Zo erg, dat mijn vrouw Tonny na een week mee is gaan doen. Wel bleek op de speciale weegschaal van J’esthé dat ik vooral veel vocht en ook spieren afgevallen was. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom hebben we het dieet aangepast en eet ik een zakje eiwitproduct per dag extra. Zodoende verlies ik nu geen spiermassa meer, maar alleen vet. We kopen elke week een standaard weekpakket. De producten maken we klaar via de speciale recepten. Wat dat betreft volg ik het dieet bij de regel. We brengen het zelf op smaak. De maaltijden vind ik daardoor heerlijk en kost het geen moeite om vol te houden. Ook de drankjes zijn lekker: vooral de cappuccino koffie is een aanrader. Abrikozen confiture smeer ik met veel plezier op het speciale eiwitbrood. Nog 3,5 kilo en dan stap ik over op fase 2. Ik ga vol goede moed verder.

Meer blogs van Rob Riechelman >

 
Tips
Zet de avond van tevoren alle maaltijden klaar uit het weekmenu. Zo heb je meteen overzicht wat je wanneer mag eten.
Ben je al flink afgevallen en past je kleding niet meer, beloon je zelf met een nieuwe set kleding. Dit motiveert.
Maak foto’s van jezelf voordat je begint. Het motiveert extra als je ziet hoeveel kilo’s je al kwijt bent.
meer >
Evenementen
Elke dinsdagavond van 17.30 - 18.30 uur hardloopploeg J’esthé BeautyCenters
meer >