24 februari 2020
Almere is al: 1496,36 kg. Afgevallen
Deelnemers
Joshuatree55 64 jaar -0 kg
Jeannine 67 jaar -0 kg
Maritte -919 jaar -0 kg
Philos31 50 jaar -0 kg
Moniquevw 60 jaar -0 kg
meer >
 

Blog van Annemarie Jorritsma

Het goede voorbeeld geven

Blog Annemarie Jorritsma

Wat zijn toch veel vrouwen en mannen bezig met hun gewicht. De bijeenkomst in de Boathouse was er een voorbeeld van, maar ik word vrijwel elke dag aangesproken, nu zo goed zichtbaar is dat ik er wat aan doe.

Ik werk er hard aan en dat betekent naast mijn dieet ook heel veel bewegen. In principe elke dag of naar de sportschool of het bos in joggen en als het echt slecht weer is minimaal een half uur op mijn stepapparaatje. Sommige mensen kunnen het alleen maar anderen en daar hoor ik ook wel bij moeten een stok achter de deur hebben.
Dat bewegen is voor kinderen die te dik zijn is natuurlijk de echte sleutel. En daarnaast goed en gezond eten. Ik dacht eigenlijk dat snoepen, wat in mijn jeugd aan de orde van de dag was, verdwenen was omdat het zo slecht is voor de tanden. Maar nu zie ik wel dat er nog steeds gesnoept wordt maar nu ook vaak via vette happen. Veel frites en hamburgers.
Eigenlijk geldt hier wat voor alles geldt zo heel af en toe eens een frietje is prima, maar als de snackbarhouder tegen je zegt: ik zag je gisteren niet wat raar, dan is er toch een probleem.
De knop moet echt om. Wij ouderen moeten het goede voorbeeld geven en ook kinderen helpen een gezond leefpatroon aan te leren.

Annemarie Jorritsma

Meer blogs van Annemarie Jorritsma >

 
Tips
Zet de avond van tevoren alle maaltijden klaar uit het weekmenu. Zo heb je meteen overzicht wat je wanneer mag eten.
Ben je al flink afgevallen en past je kleding niet meer, beloon je zelf met een nieuwe set kleding. Dit motiveert.
Maak foto’s van jezelf voordat je begint. Het motiveert extra als je ziet hoeveel kilo’s je al kwijt bent.
meer >
Evenementen
Elke dinsdagavond van 17.30 - 18.30 uur hardloopploeg J’esthé BeautyCenters
meer >