29 maart 2020
Almere is al: 1496,36 kg. Afgevallen
Deelnemers
Joshuatree55 64 jaar -0 kg
Jeannine 67 jaar -0 kg
Maritte -919 jaar -0 kg
Philos31 50 jaar -0 kg
Moniquevw 60 jaar -0 kg
meer >
 

Blog van Annemarie Jorritsma

In het zweet werken

Blog Annemarie Jorritsma

Vanaf half januari ben ik begonnen met het eiwitdieet. Ik had natuurlijk Erica Terpstra gezien en dacht toen: wat zij kan, kan ik ook. Dus ben ik op het internet gaan zoeken en waarachtig ik vond een eiwitdieet.

Heel toevallig kwam ik vlak daarna in contact met Jacqueline, die mensen zoals ik begeleidt. Dat leek me helemaal geweldig, want er zijn best veel vragen te stellen als je begint en bovendien helpt de stok achter de deur ook. Dus na twee weken zelf te hebben gepionierd word ik nu door het proces heen geleid. Inmiddels ben ik meer dan 13 kg kwijt en zeggen mensen: wat zie jij er goed uit, of: heb je iets met je haar gedaan?

Bij het eiwitdieet hoort ook veel bewegen. Dat deed ik eigenlijk al heel graag, maar het burgemeestersvak leent zich daar vaak niet zo goed voor. Inmiddels zit ik weer helemaal in het ritme. Drie keer per week naar de sportschool, om 7 uur ’s ochtends en/of in het weekend. En dan niet een beetje maar je helemaal in het zweet werken.

Wat mij bij dit dieet geweldig motiveert, is dat de weegschaal plotseling vriendelijk wordt. Je valt namelijk altijd af. Ik ga er zeker niet elke dag op staan, maar heb sinds de start nog niet meegemaakt dat ik aangekomen was. Overigens houd ik me strak aan het dieet, zij het dat bij een groot diner ik even fase 2 hanteer en dan dus wel een klein stukje gegrilde vis of vlees neem. Ik schat in nog dik twee maanden door te moeten gaan, maar dan ben ik ook op mijn streefgewicht en het heerlijke vooruitzicht is dat ik nu ook weet hoe zo te blijven, of weer snel op dat streefgewicht te komen. Voor mij is het eiwitdieet het ei van Columbus!

Annemarie Jorritsma
 

Meer blogs van Annemarie Jorritsma >


Blog van Rob Riechelman

Blog Rob Riechelman

Leeftijd 52 jaar
Startgewicht 101 kg
Streefgewicht 80-85 kg
Huidig gewicht 80 kg


Rob is getrouwd met Tonny heeft twee volwassen kinderen. Een zoon van 22 die op zich zelf woont en een dochter van 24 jaar die thuis woont. Rob is projectleider verkeerhandhaving bij de Politie Flevoland. Voor 80% een kantoorbaan, de rest van de tijd is hij uithuizig. Het is een zittend beroep waarbij hij voornamelijk dagdiensten draait. Af en toe heeft hij avond-, nacht- of een weekenddienst. Rob is een fervent motorrijder en lid van de motorclub. 

Zijn verhaal
Zo’n 10 à 11 jaar geleden ben ik langdurig ziek geweest. Door de revalidatieperiode daarna ben ik flink aangekomen: ik was alleen thuis en door de verveling ga je eten. Op eens weeg je dan meer dan 100 kg. Ik heb al van alles gedaan om af te vallen: minder eten, shakes, soepdieet, Sonja Bakker, noem maar op. Welk dieet op dat moment in de mode was, heb ik gevolgd. Ik viel altijd wel een kilo of zes af, maar dan stagneerde het. Je ziet te weinig resultaat. Als je dan ook nog op vakantie gaat, is het funest. Daar eet je veel meer en vaak alleen maar lekkere dingen. Dan kom je terug en ben je weer aangekomen. Dus stop je weer met je lijnpoging. Bij mij komt overgewicht puur door teveel snoepen en snaaien. Stukje kaas, pinda’s en daarbij een lekker biertje. Vooral in de zomer, heerlijk buiten met een biertje doet geen goed voor je gewicht. Ik voelde me al een tijdje niet lekker met mijn overgewicht. Je torst die 15 kilo teveel toch elke keer weer mee.

Mijn zus, Jacqueline Riechelman, heeft altijd enthousiaste verhalen over het eiwitdieet. Voor mij een aanleiding om eens te kijken of het ook wat voor mij is. We hebben een intake gedaan en ik ben aan de slag gegaan met het startpakket. Ik neem trouw elke dag wat voorgeschreven staat. Dat is makkelijk en hoef ik verder niet bij na te denken. Als ik iets doe, dan doe ik het goed. Dus zondigen is er niet bij. Je gaat er voor of niet. Ik viel gelijk veel af en dat motiveert. Zo erg, dat mijn vrouw Tonny na een week mee is gaan doen. Wel bleek op de speciale weegschaal van J’esthé dat ik vooral veel vocht en ook spieren afgevallen was. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom hebben we het dieet aangepast en eet ik een zakje eiwitproduct per dag extra. Zodoende verlies ik nu geen spiermassa meer, maar alleen vet. We kopen elke week een standaard weekpakket. De producten maken we klaar via de speciale recepten. Wat dat betreft volg ik het dieet bij de regel. We brengen het zelf op smaak. De maaltijden vind ik daardoor heerlijk en kost het geen moeite om vol te houden. Ook de drankjes zijn lekker: vooral de cappuccino koffie is een aanrader. Abrikozen confiture smeer ik met veel plezier op het speciale eiwitbrood. Nog 3,5 kilo en dan stap ik over op fase 2. Ik ga vol goede moed verder.

Meer blogs van Rob Riechelman >


Blog van Linda van Loenen

Leeftijd: 42 jaar
Startgewicht:
Huidig gewicht:
Streefgewicht::

Linda is doktersassistente, getrouwd en heeft twee kinderen. Al jaren kampt zij met overgewicht. In maart 2009 is ze naar de bijeenkomst van Almere Valt Af geweest. Voor haar aanleiding om het overgewicht aan te pakken. Ze vertelt.
 

Enthousiast door Almere Valt Af

Ik heb tien jaar geleden hormoonbehandelingen gehad. Hierdoor had ik last van stemmingswisselingen. Emoties at ik weg met alles wat los en vast zat.Stukken kaas, boterhammen met dik pindakaas belegd, rollen biscuitjes, noem maar op. In tien jaar heb ik er 40 kg aan gegeten. Ik heb al van alles geprobeerd om af te vallen. Alleen kwam ik daarna binnen no time nog meer aan. Een echte jojo dus. Vorig jaar zag ik een advertentie in Almere Vandaag waar de bijeenkomst van Almere Valt Af werd aangekondigd. Ik had gehoord dat Proslank best een duur dieet is, maar ondanks dat, ben ik samen met mijn schoonmoeder en -zus naar de avond gegaan. Het was een drukte van belang, ik was dus niet de enige die van haar overgewicht verlost wilde worden. Op de avond vertelde Pauline van Roon, directeur van een bassischool haar verhaal. Ook zij heeft obesitas. Ze vertelde dat ze op een bepaald moment niet meer goed meer kon lopen en een stepje gebruikte. Dat greep me zo aan, die kant wilde ik zeker niet op. Ik heb twee kinderen voor hun wil ik een gezonde moeder zijn. Pauline is met Proslank fors gewicht kwijt geraakt. Dat wilde ik ook. Mijn schoonmoeder,-zus en ik hebben die avond alle drie een startpakket aangeschaft. Qua prijs viel het me uiteindelijk wel mee. Als je vergelijkt wat ik normaal aan boodschappen doe, nu had ik naast de Proslank maaltijdvervangers alleen maar verse groenten nodig.
 
De keuze van Proslankproducten is enorm. Van pasta’s, omeletten (mijn favoriet), brood tot koekjes. Allemaal makkelijk klaar te maken. Voor mijn gezin kookte ik gewoon aardappelen, groenten en vlees, ik nam daarvan alleen groenten. Omdat we met zijn drieën het dieet volgden, wisselden we recepten uit. Ook steunden we elkaar. Die steun kreeg ik ook van Proslank. Wekelijks ging ik naar een begeleidingsafspraak om me te laten wegen en de voortgang te bespreken. Het motiveert dat mijn consulente Elena ook zelf Proslank heeft gebruikt. Zij begrijpt je dus heel goed als je even een dipje hebt. Verder zijn ze echt trots als je afgevallen bent. Al is het maar 2 ons. Dat geeft een goed gevoel. De site Almere Valt Af bezoek ik regelmatig. Om ervaringen te delen met andere mensen die aan het afvallen zijn. Leuk en motiverend.
 

Meer blogs van Linda van Loenen >

 
Tips
Zet de avond van tevoren alle maaltijden klaar uit het weekmenu. Zo heb je meteen overzicht wat je wanneer mag eten.
Wil je niet te streng zijn voor je zelf, stap dan over op blok 2 van het eiwitdieet. Je valt dan nog steeds af, maar minder snel.
Eet puddinkjes met een klein lepeltje. Zo doe je er langer over.
meer >
Evenementen
Elke dinsdagavond van 17.30 - 18.30 uur hardloopploeg J’esthé BeautyCenters
meer >